perjantai 24. tammikuuta 2014

Matkamessujen jälkeiset

Matkamessujen jälkeinen tunnelma on aina haikea, varsinkin tällä kerralla kun ei ole vieläkään varattuna seuraavaa matkaa. Osasyynä siinä on allekirjoittaneen rahatilanne (mikä ei oikeasti ole mikään syy!), mutta ehkä tärkeämmät syyt löytyvät kevään kurssiputkestani ja siitä että seuraavan matkani haluaisin suunnitella tarkemmin nyt sellaiseen kohteeseen jossa en vielä ole käynyt ja löytää ehkä matkaseuraakin.

Matkamessuilla itselleni tärkein asia oli tänä vuonna päästä mukaan verkostoitumaan muiden matkabloggaajien kanssa. Olin messuilla yhteensä neljän päivän ajan, jonka aikana järjestettiin kahdeksankymmenen(!) kutsutun matkabloggaajan kesken tapaamisia. En omasta mielestäni tavannut päivien aikana kuin nelisenkymmentä bloggaajaa, mutta siinäkin oli tarpeeksi ja messujen jälkeen olo on vieläkin hieman sekaisin käyntikorttien kanssa että kuka oli kuka.. :) Mutta mukavaa oli ja sain paljon hyviä kontakteja ja blogituttuja joita aion jatkossa seurata ja varmastikin tavata vielä. Mutta ehkäpä saan uusien matkojen suhteen tilanteen paremmaksi jo kesään mennessä.. ehkäpä..

Sebastian Canaves
Lisäksi sain jutella pitkään suositun Off The Path -blogin pitäjän Sebastian Canavesin kanssa (kuvassa), joka tienaa elantonsa blogillaan. Sebastian piti puolen tunnin esitelmän ammattimaisesta bloggaamisesta ja hänellä oli paljon hyviä vinkkejä. Muutenkin hän oli mukavan tuntuinen ja meillä oli paljon puhuttavaa yhdessä.

Messuilla meidän isäntänä ja yhteistyökumppanina/sponsorina toimi ParisRio.com. ParisRio.com on kotimainen uusi lentohakukone jonka lanseeraus tapahtui matkamessuilla. Uutta hakukoneessa muihin verrattuna on se, että se hakee tarjolla olevista lennoista matriisikuvan, jossa vaaka-akselilla on lennon pituus ja pystyakselilla lennon hinta. Toki perinteinen lentolistauskin löytyy, mutta kuvan perusteella voi helpommin rajata ja hakea sitä itselleen sopivaa vaihtoehtoa, joka usein on sen halvimman (ja pisimmät vaihdot sisältävän) ja nopeimman (ja kalleimman) välimaastossa. Tämä vaikutti todella mielenkiintoiselta ja varmasti itse tulen käyttämään tätä palvelua ainakin referenssinä uusia lentoja ja matkoja varatessani. Pitää tutustua palveluun paremmin heti kun on aikaa.

Itse messuilla suurin osa tarjonnasta kohdistui valmismatkoihin, joka Suomessa on selvästikin se suosituin matkailumuoto. Itse reissaan mieluummin ominpäin ja halvemmilla budjeteilla, nauttien omasta vapaudesta suunnitella reittini ja käyntikohteeni omien mieltymysten mukaan, tarvitsematta pysyä toisten aikatauluissa.
Kieltämättä messuilla tulee aina se toive, että olisi enemmän tietoa itse maista ja kohteista, kuin valmiiksi räätälöityja matkoja ja esitteitä. Lisäksi kovin usein ständien ihmiset ovat vain "töissä" siellä, tarjoamassa arvontalipukkeita ja esitteitä välttämättä tietämättä itse kohteesta mitään. Muutamassa paikassa kyselin esittelijältä onko hän itse käynyt kohteessa tai kenties asunut siellä ja sain yllätyksekseni vastaukseksi että ei.
Etiopia ja kuningas
Lalibelan maa..
Toki joissain kohteissa sitten oltiin hyvinkin asiantuntevia ja itselleni jäi hyvä fiilis esimerkiksi Japanin ja Etiopian pisteistä. Etiopian pisteessä viihdyin niin pitkään, että ystävällismielisesti esittelijät kaivoivat esiin paikallista etiopialaista hunajaviiniä ja pyysivät maistamaan. Maku oli samalla karvas ja makea, mutta pidin siitä. Alkoholia käymällä valmistetussa viinissä oli kuitenkin vain vähän mutta se maistui kyllä hyvältä.

Lomamatkalle Botswanaan
Uusia maita matkamessuilla oli vähän verrattuna viime vuosiin, mutta koitin kerätä niistä itseäni kiinnostavista maista esitteitä. Mukaan tarttui esitteitä ja karttoja ainakin Argentiinasta, tietenkin Etiopiasta, Albaniasta, Armeniasta, Uzbekistanista ja Turkmenistanista, Karibian saarista (niillä joilla en vielä ole käynyt), Kanadasta, Meksikosta, Botswanasta, Lesothosta ja monesta muustakin maasta.

        matkalla Porvooseen?
Kävin myös kotimaanmatkailun puolelta, mutta sieltä en jaksanut esitteitä kerätä. Ensi kesän suunnitteilla olevaa kotimaista polkupyöräreissua varten tosin sekin olisi ollut ehkä viisasta, mutta jotenkin ei vain jaksanut kantaa niin suurta määrää esitteitä koko päivää, vaikka kieltämättä siitä olisi ollut hyötyä tulevaisuutta varten.. :)

        Ailu Valle
Inari-Saariselkä osastolla törmäsin varsin pysäyttävään musiikkiin. Joukko saamelaisasuihin pukeutuneita muusikoita esitti saamenkielistä räppiä, säestettynä livemusiikilla eli parilla kitaralla ja "rummuilla". Kirjoitin esityksestä enemmän Kaupungin Syke -blogissani. Käykää vilkaisemassa, voin suositella! :)

Messuilla oli kyllä todella kivaa viettää neljä päivää ja täytyy kiittää Matkamessujen tiedottaja Annaa, sekä ParisRio.comia ja kaikkia teitä muita matkabloggaajia. Oli kivaa ja toivottavasti ensi vuonna olisi samanlainen tilaisuus kokoontua yhteen.

        matkaesitteet
Matkamessujen esitteet. Koska viimevuosina olen roudannut kotiin noin kymmenen kiloa materiaalia per kerta, niin tänä vuonna päätin jättää ottamatta samoja esitteitä kuin aiemmin, joten saalis jäi tällä kertaa vain noin alle viiteen kiloon..




Tässä on lisää kuvasatoa tämän vuoden messuilta:
Matkamessukuvat 2014

- Toni Jackman

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti